MIT 100 dollar laptop

Annonse


700 kroners laptop snart klar

MIT 100 dollar laptopDet prestisjetunge Massachusetts Institute of Technology hevder de nå er nær å kunne gjøre en bærbar PC for utviklingsland tilgjengelig. PC-en skal koste rundt 100 dollar (om lag 660 kroner), men har likevel ganske imponerende spesifikasjoner, i forhold til prisen.

For maskinen skal ha fargeskjerm, trådløst nett, 500 MHz-prosessor og én gigabyte Flash-minne. I tillegg til vanlige strømmuligheter skal man også kunne lade opp PC-en via en sveiv på siden av maskinen.

Gir nye muligheter

Meningen er at denne maskinen skal gjøre det mulig for utviklingsland å kjøpe bærbare PC-er til alle barn i landet. Noe som skal gi utdanningsmuligheter som tidligere ble sett på som umulige.

– Hvis du ser på hvilket som helst problem her i verden, vil løsningen på det problemet utvilsomt inkludere utdanning. Når det gjelder utdanning er den bærbare PC-en uhyre viktig, sier grunnleggeren av MITs Media Lab, Nicholas Negroponte.

Annonse


Mange vil ha

Prosjektet ble først annonsert i januar i år og ble godt mottatt. Industrigiganter som AMD, Red Hat Linux, Brightstar og News Corp. har støttet prosjektet. Mange land har forhørt seg om prosjektet, og Brasil, Thailand og Egypt har allerede indikert at de vil kjøpe opp til en million maskiner hver.

Selv om MIT og Negroponte hevder at disse maskinene er rett rundt hjørnet er det fremdeles ikke helt klart hvor lenge man faktisk må vente.

Kilde:
BetaNews
CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse