ADSL ill 2

Annonse


Telenor frykter milliardsmell

ADSL ill 2Tilsynet mener nemlig at Telenor har noen av de høyeste prisene i Europa for leie av aksessnettet ut til kundene, og har varslet at de ønsker å redusere prisene Telenor kan kreve av andre ADSL-operatører med 40 prosent.

I dag får Telenor 135 kroner per bredbåndsabonnement per måned. PT vil redusere prisen med 22 prosent fra januar 2006 og ytterligere 22 prosent fra januar 2007. Til sammen gir dette en reduksjon på nesten 40 prosent.

Billigere bredbånd

Det betyr at Telenor kan tjene 53 kroner mindre per kunde i måneden, eller 634 kroner mindre i året.

Skulle det være en million ADSL-kunder i 2007, vil Telenor få redusert sine inntekter med rundt 630 millioner, og med 650.000 ADSL-abonnenter neste år blir tapet på nesten 200 millioner allerede neste år.

Annonse


For kundene derimot, kan det bety rundt 66 kroner billigere bredbånd i måneden, når man inkluderer moms på 25 prosent. Det gir nesten 800 kroner lavere regning i året.

Andre runde

Telenor har sendt et svar på første runde av høringen der de sier seg uenig i mye av PTs konklusjon. De har så langt ikke overbevist PT, men har likevel klart å få en ny sjanse og en ny høringsrunde. Telenor hevder nemlig at billig internettaksess over ADSL vil gi tregere utbygging av andre aksessformer.

PT har nå derfor åpnet andre runde i høringen, som skal bestemme hvor mye Telenor kan kreve fra alle som tilbyr ADSL over Telenors kobberlinjer. PT ber om svar fra andre utbyggere, om billigere ADSL vil være en hindring for deres planer for alternative bærere av bredbåndsaksess.

Les hele saken hos vår søsterpublikasjon Digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse