HD radio

Annonse


Sveits tester HD-radio

HD radioEuropa er nå i ferd med å bli et lappeteppe av ulike digitale radiostandarder. DAB er i ferd med å bli supplert av standarder med lengre rekkevidde, bedre lydkvalitet og bedre støtte for mobile enheter.

Prøvesendinger

Radiostasjonen Sunshine Radio starter nå prøvesendinger i Lucerne-området med HD-Radio. Prøvesendingene skal vare i to år, før man bestemmer seg for om systemet kan brukes i det fjellrike landet som geografisk sett ikke er så ulikt Norge.

Fra før av har Sveits et godt utbygget og operativt DAB-nett, i likhet med Norge. I tillegg har landet kommet et godt stykke på vei med DRM (Digital radio Mndiale), som bruker AM-nettet til digital kringkasting.

Kan bruke USA-radioer

Det produseres foreløpig ikke HD-mottakere for det europeiske markedet, men sveitserne kan kjøpe amerikanske mottakere. Disse vil fungere fullt ut også utenfor USA.

Annonse


HD Radio bruker de analoge FM- og AM-nettene til digital kringkasting. Systemet er kompatibelt med vanlig FM, men gir da bare standard FM-kvalitet. For å få digitalt signal trenger du en HD-radio.

Bak systemet står blant andre selskapet Ibiquity.

Kilde:
BEradio.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse