HD-DVD disc

Annonse


PC med HD-DVD I 2006

HD-DVD discFrontene spisser seg til i formatkrigen mellom HD-DVD og Blu-ray etter at Intel og Microsoft i dag gikk ut og erklærte sin støtte til HD-DVD-formatet. Nå sier også Toshiba at de vil lansere en PC med innebygd HD-DVD-spiller allerede til neste år.

Har støtte for CD og DVD

Toshiba, som er tredje størst i verden på bærbare PCer etter HP og Dell, vil først slippe PCen i Japan. Den vil inneholde en read only HD-DVD-spiller som også vil ha støtte for CD- og DVD.

Det er allerede klart at både HD-DVD-spillere og Blu-Ray vil komme på markedet i Japan i løpet av første kvartal 2006. I bransjen frykter man at formatkrigen vil forvirre og irritere forbrukerne, slik at salget av den nye teknologien ikke tar av.

Noen som husker Beta og Video 2000?

Mange husker fortsatt formatkrigen mellom VHS, Beta og Video 2000 den gangen videoen kom. De som brant inne med en rådyr Beta-spiller, husker det nok ekstra godt. Bransjen har derfor forsøkt å komme til enighet om ett format, men forhandlingene har dessverre strandet.

Annonse


Toshiba og Sony, som står i første rekke i formatkampen med hver sin rivaliserende teknologi, har gitt seg selv tre år på å vinne formatkampen om neste generasjons DVD-spillere.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse