HD-DVD disc

Annonse


Microsoft går for HD-DVD

HD-DVD discDet siste året har de to konkurrerende formatene Blu-ray og HD-DVD kjempet for å vinne kampen om neste generasjons DVD-format. Flere selskaper har i den forbindelse gått ut med sin støtte til det formatet de tror på.

Tror kun på HD-DVD

Etter at Blu-ray lenge har fått flere mektige støttespillere har nå endelig HD-DVD-formatet fått kraftig støtte etter at Intel og Microsoft har valgt side.

– Vi har stor tro på et enkelt format og det formatet er HD-DVD, sier Intel-talsmann Bill Kircos.

Richard Doherty i Microsoft hevder det er flere grunner til at de to selskapene har valgt HD-DVD. Blant annet skal HD-DVD kreve at brukerne kan kopiere filmer til harddisken sin, noe som forenkler overføring av film via hjemmenettverk. Det skal også være en fordel at HD-DVD støtter dagens DVD-format på baksiden av platen, slik at man kan selge plater med både dagens og morgendagens format.

Annonse


Klarer ikke å lage ett format

Selskapene bak Blu-ray og HD-DVD har i store deler av 2005 holdt samtaler for å bli enige om en forening mellom de to formatene, men de har ikke klart å bli enige. Blu-ray har heller ikke tro på at støtten fra Microsoft og Intel vil ha noe å si.

– Dette gjør lite for å endre den massive støtten for Blu-Ray-formatet. Den har dramatisk mer støtte fra forbrukerelektronikkindustrien, PC-produsentene og spillkonsollprodusentene, i tillegg til sterk støtte fra filmstudioene, musikkselskaper og spillutviklere, sier Marty Gordon hos Philips Electrics, som støtter Blu-ray-formatet.

Kilde:
CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse