iTunes Music Store

Annonse


Platebransjen slår tilbake mot Jobs

iTunes Music StoreI Apple’s iTunes Music Store er det blitt en vedtatt sannhet at alle sanger selges for 99 cent (8 kroner på norsk iTunes). Dette liker ikke platebransjen. Jobs gikk derfor hardt ut mot det han kalte en grådig platebransje under Apple Expo i forrige uke.

Warner Music slår tilbake

Nå slår Edgar Bronfman Jr, direktør i Warner Music, tilbake mot Jobs. Bransjen kan ikke se hvorfor, så lenge de leverer innholdet, at Apple skal diktere prisene og sitte igjen med alle inntektene fra salg av avspillere.

Bronfman vil systemet med enhetlig prising til livs. Han mener at selv om det er greit at en del sanger selges til 0,99 dollar, bør andre sanger prises til det dobbelte hvis de er mer populære.

Vil ha andel av iPod-salget

Platebransjen syns også det er surt at de ikke får en andel av inntektene fra Apples eventyrlige markedsandel på MP3-spillere. På verdensbasis har Apple 75 prosent av markedet. Apples iTunes dominerer også markedet for nedlasting av lovlig musikk.

Annonse


Warner-sjefen mener det er tullete at Apple skal bli sittende igjen med all profitten alene, i og med at det er platebransjens innhold som gjør at Apple-spillerne selger.

Frykter ulovlig nedlasting

Steve Jobs er ikke den eneste som frykter resultatet hvis platebransjen legger sin tyngde inn i kampen. Dersom man skal ha ha en avgift for hver solgte MP3-spiller, dyrere nedlasting og i tillegg en avgift som skal kompensere for ulovlig nedlasting, frykter man at konsekvensen blir at brukerne går tilbake til å laste ned ulovlig fra P2P-nettverk.

Kilde:
After Dawn

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse