XP Media Center Edition

Annonse


Norsk Media Center 15. oktober

XP Media Center EditionWindows Media Center er programvare som gjør hjemme-PCen din til en komplett underholdningsenhet. Du kan se TV, spille musikk, høre radio, ta opp film og sjekke ut feriebildene på samme storskjerm, kun ved hjelp av en fjernkontroll.

Endelig på norsk

Programvaren har lenge vært tilgjengelig i engelsk versjon, men 15. oktober vil den altså være tilgjengelig i norsk versjon og med norsk Elektronisk Programguide (EPG). Microsoft har ikke ønsket å oppgi noen konkret dato. Flere kilder ITavisen har snakket med, oppgir imidlertid denne datoen som dagen man vil finne Media Center-relatert teknologi i butikken.

I løpet av 2006 vil vi se stadig flere lekre Media Center PC-er på markedet, der designet er i fokus. Disse er skapt for å stå i stua og skli inn blant de andre stereokomponentene. Er du skeptisk til PC i stua kommer bl.a. Lenovos Media Center-PC med en signalboks som sender signalene videre til PCen hvis den står i et annet rom.

Tradisjonelle PC-kjøpere

Mange PC-produsenter har imidlertid erfaring med at de spreke stue-PCene ikke blir salgsvinnere før teknologien har vært på markedet en stund. I begynnelsen pleier folk å kjøpe det de kjenner til fra før: Det tradisjonelle PC-kabinettet.

Annonse


Media Center HDTV fra QPvision

Tradisjonelle PCer er ikke det eneste man kan bruke Media Center til. Ryktene skal ha det til at flatskjermprodusenten QPvision i samarbeid med Microsoft vil ha en 40” LCD Media Center-HDTV klar til levering 15. oktober. Denne skal ha innebygd CD/DVD, kortleser for minnekort og en harddisk på 300 GB.

Norske brukere som allerede har kjøpt Windows Media Center på engelsk, vil kunne oppgradere til norsk EPG når den norske versjonen er på markedet.

QPvision skjerm
En testvariant av skjermen fra QPvision

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse