World of Warcraft Toppsakbilde

Annonse


Warcraft-virus dreper tusenvis

World of Warcraft heksTusener av spillere på flere World of Warcraft-servere har blitt rammet av en dødelig og hurtigspredende sykdom som fremdeles ikke er under kontroll.

Tragedien har sitt utspring i de farefulle nye Zul´Gurub-ruinene, som ble lagt til spillverdene i forrige uke. Her bor blant annet den ekstremt seiglivete blodsguden Hakkar, som dekker sine fiender i et regn av blod når han endelig blir gjort kål på.

Spredte seg via kjæledyr

Hakkars korrupte blod er så potent at det øyeblikket tar livet av spillfigurer på lavere nivåer, men effekten var i utgangspunktet bare ment å gjelde for området umiddelbart rundt leiren hans.

Katastrofen var et faktum da oppfinnsomme spillere fant ut at de kunne spre det dødelige blodet ut i resten av spillverden, ved å la et virtuelt kjæledyr bli infisert.

Annonse


Når det smittebærende kjæledyret så ble sluppet løs i orkehovedstaden Ogrimmar begynte den dødelige blodsepidemien raskt å spre seg fra spiller til spiller.

Likhauger i gatene

«Hundrevis av lik ligger strødd rundt i gatene», lyder en av beskrivelsene fra en spiller som har oppholdt seg i et pest-plaget område.

Maskin-kontrollerte spillfigurer var immune mot det korrupte blodet, men kunne likevel fungere som smittebærere, og dermed eskalere spredningen.

Blizzard måtte omstarte

Den digitale smittsomme sykdommen er fremdeles ikke under kontroll, selv om Blizzard har klart å stanse de verste utbruddene ved å oppgradere og omstarte alle serverne.

Blizzard hevder at over fire millioner spillere er regelmessige innom World of Warcraft.

Heldigvis er død på Azeroth, også når årsaken er giftig gudeblod, kun midlertidig. Spillfigurene reinkarneres nemlig etter kort tid. Men den dødelige epidemien har gitt spillerne mye å prate om, og regnes som den første store «hendelsen» i WoW siden spillet ble lansert i november i fjor.

Kilde:
BBC News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse