Jens MP3 speil

Annonse


Jens of Sweden konkurs

Jens MP3 speilJens Nylander, som er Jens i Jens of Sweden, er allerede tilbake med et nytt selskap, JoS. Alle ansatte i Jens of Sweden tilbys jobb i det nye selskapet, som eies av det sveitsiske morselskapet til Jens of Sweden.

Tre hovedårsaker

Det er tre hovedårsaker til konkursen. Den første er at hard konkurranse fra utenlandske MP3-produsenter har gjort at Jens ikke har solgt på langt nær så mange MP3-spillere som han regnet med på forhånd.

En annen årsak er problemer Jens of Sweden har hatt med en koreansk produsent, som leverte mange tusen defekte MP3-spillere av modellen mp130. Til dag dato har selskapet brukt fire millioner kr på å reparere spillerne, i tillegg til at 1000 spillere er sendt i retur.

Forvirring om tollsatser

Den siste spikeren i kista var det det svenske tollvesenet som sto for. I Sverige skal det betales avgift på MP3-spillere, omtrent på linje med vårt kassettavgiftsfond.

Annonse


Tollsatsen på vanlige MP3-spillere er to prosent. Problemet var at Jens ikke hadde fått med seg at tollsatsen på MP3-spillere med radiomottager er 10 prosent. Dermed foretok tollvesenet en etterligning, og sendte en regning på ubetalte avgifter på mellom tre og fire millioner.

Tror på fremtiden

Nå satser Jens of Sweden på å starte på ny frisk, med nedjusterte målsetninger og en del nyttige erfaringer i bagasjen. For klokkertro på produktet sitt, det har han

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse