Virus Windows orm

Annonse


Virus lager jukse-Google

Virus Windows orm Sikkerhetseksperter ved Panda Software slår alarm ved en ny orm som videresender deg til en juksutgave av Google og installere adware på maskinen din.

P2Load.A, som viruset har blitt døpt, sprer seg på fildelingsnettverkene Shareaza og Imesh forkledt som dataspillet Star Wars: Knights of The Old Republic 2, og lurer sine offer til å kjøre virusfilen ved å komme med en falsk feilmelding.

Snikreklame

Viruset modifiserer filer på infiserte maskiner og endrer hjemmesiden, slik at man i stedet for Google havner på en uoffisiell versjon av tjenesten som i realiteten ligger på en tysk webtjener.

Den forfalskete Google-siden er tilsynelatende identisk med den ekte siden, og fungerer til og med på de samme 17 språk som Google. Den store forskjellen ligger i at nettstedet inneholder andre annonser enn originalen, og har som mål å sende brukeren til de samme selskapene som det annonseres for i adware-programmene som viruset også har installert. Linker til de samme selskapene havner også øverst på søkeresultatene.

Annonse


Økonomisk motiv

Når man sitter på en infisert maskin, havner man til juksesiden også om man bruker vanlige feilstavelser som wwwgoogle.com, www.gogle.com eller www.googel.com i Internet Explorer.

Motivet for viruskoderne ser med andre ord ut til å være økonomisk. Panda advarer også om at det later til at ormen lett kan modifiseres for å også sende infiserte maskiner til juksevarianter av andre populære nettjenster.

Kilde:
eWeek
Panda Software

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse