Lenovo

Annonse


Nye ThinkPads fra Lenovo

Etter at kinesiske Lenovo tok over IBMs PC-divisjon i mai i år, seiler de opp til å bli en av verdens største PC-produsenter. På sikt vil selskapet også sterkere inn i konsumentmarkedet.

Nytt, men likevel velkjent

Når Lenovo nå lanserer en ny serie av IBMs populære og velkjente bærbare Think Pad-PCer, er det mye som er nytt. Men det er mye som er ved det gamle også.

IBM har aldri vært kjent for å være banebrytende på design. Det er de heller ikke denne gangen, selv om man har gjort et ærlig forsøk. De to nye PCene, Z60m og Z60t, blir blant annet å få både i sort og aluminiumsfarget chassis.
br>

ThinkPad M60t
Lenovo lanserer ThinkPads som avviker fra standardfargen svart.

Én tung, én lett

Med sin 15,4” widescreen-skjerm er Z60m den første bærbare multimedie-PCen fra Lenovo. Orker du å dra på 3,2 kg PC får du innebygget kortleser, firewire, optiske enheter fra ThinkPad R-serien og tre USB 2.0-innganger.

Annonse


Z60t veier langt mindre enn m-modellen, og koster derfor noe mer. Fordelt på maks 2,16 kg får du 14” widescreen-skjerm, 3 USB, firewire og SD Port. Denne modellen har imidlertid ikke innebygd kortleser.

ThinkPad Z60m
Multimedie-modellen Z60m sett forfra.

Traust, sikker og tåler juling

Lenovo satser på å videreutvikle IBMs satsing på driftssikkerhet. Begge de nye ThinkPad-modellene er laget for å tåle en god del juling. De aluminiumsfargede PCene er dekket med en egen titanlegering for å motstå slitasje, og maskinvaren er beskyttet av en egen magnesiumramme inne i chassiset.

I tillegg har Lenovo plassert ikke ett, men to, dreneringshull i PCene, slik at du i teorien skal kunne helle kaffe av hjertens lyst oppi tastaturet uten å ødelegge noe.

Varierende priser

Prisene varierer etter spesifikasjoner. ThinkPad Z60m får du fra 8540 kr med M360-prosesssor, 512 MB minne og 40 GB harddisk, til 16810 kr for M760-prosessor, 1GB minne og 100GB Harddisk. For ThinkPad Z60t varierer prisen mellom 16140kr og 20750 kr. Alle prisene er uten moms.

ThinkPad Z-serien hinter om at Lenovo har planer om å ta IBM-teknologien, som hittil har vært fokusert på bedriftsmarkedet, ut til forbruker. Det er heller ikke umulig at vi får se Lenovos egne PCer på det norske markedet til neste år. Lenovo er store på stasjonære PCer i Kina, og har blant annet noen rålekre Multimedia-PCer med innebygget IP-telefoni som entusiastene kan glede seg til.

ThinkPad Z60t
Lettvekteren Z60t sett forfra.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse