Virusmail

Annonse


Kraftig virus-økning

VirusmailVirusmakerne har forandret atferd de siste årene. Derfor har også virustypene endret seg. Nå er motivet i økt grad økonomisk vinning, og derfor ser vi en sterk økning av skjulte angrep og phishing-forsøk.

Profittmotiver

Ved å infisere pc-en din med virus som åpner bakdører og saboterer sikkerhetsinnstillinger, kan fremmede overta pc-en din og tjene penger på å bruke den til å videresende spam, eller på skjult nedlasting av reklame.

Symantec registrerer stadig flere bot-pc-er, eller zombie-pc-er, det vil si pc-er som virusmakere har tilegnet seg kontrollen over. I 2005 var det 10 352 slike pc-er aktive hver dag, mot ca. halvparten i 2004.

– Faretruende utvikling

Det registreres også stadig flere angrep man forsøker å sikre seg pc-brukeres persondata og kredittkortinformasjon. Antall phishing-angrep er også doblet siden i fjor.

Annonse


I Europa havner Norge på sjette plass på listen over land som er utspring for virusangrep. Symantec kaller utviklingen faretruende.

Den forhatte spammen utgjør nå 61 prosent av all e-posttrafikk. 51 prosent av all spam har sitt utspring i USA.Kilde: Symantec

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse