iTunes Music Store

Annonse


Jobs redd for piratkopiering

iTunes Music StoreApple expo (Paris)/ITavisen.no: Det har vært mye snakk om at prisene på sanger og album som selges via iTunes Music Store skal økes. Flere plateselskaper skal nemlig ikke være fornøyde med pengene de får ut av avtalen med Apple. Men Apple-sjef Steve Jobs hevder plateselskapene aldri har hatt det så bra.

– Fordelene ved iTunes er helt utrolige. Plateselskapene tjener mer penger på en sang de selger via iTunes enn de gjør på CD-salget. De slipper også å levere tilbake CD-er som ikke blir solgt, sa Jobs under en pressekonferanse i Paris i dag.

Tilbake til piratkopiering

Jobs mener også at en økning i prisen vil være helt feil signal i forhold til brukernen, og at dette vil føre den motsatt effekten av det de prøver å oppnå.

– Vi prøver å få slutt på piratkopieringen. Skal vi øke prisen blir det som å fortelle forbrukeren at de bør gå tilbake til å piratkopiere musikk, sier Jobs, som hevder de aller fleste plateselskapene er fornøyde.

Annonse


– Noen selskaper synes prisen er riktig, mens andre gjerne kan eksperimentere litt. Ett selskap er interessert i å øke prisen, men de alle fleste er godt fornøyd, uttaler Jobs.

Salg via mobilen

I forbindelse med at Apple har samarbeidet med Motorola for å få iTunes inn i mobilen er det nærliggende å lure på Apples tanker om salg av musikk over mobilen. Men det har Jobs uhyre liten tro på.

– Vi jobber med dette, men jeg er ikke sikker på om det vil være noen suksess å laste ned via mobilen. Det vil koste utrolig mye for mobiloperatørene skal finansiere 3G-nettverkene sine og da snakker vi kanskje om at en sang koster tre dollar eller 2,5 euro, sier Jobs, som ikke vil undervurdere forbrukerne.

– Forbrukerne er smarte og de vil ikke kjøpe noe dersom det ikke er økonomisk fornuftig. Når det er snakk om å kjøpe musikk over mobilen er det ikke klart om det vil være økonomisk fornuftig, sier Jobs.

I en bisetning nevner han imidlertid at det vil kjøres eksperimenter på dette det neste året, men gir ingen informasjon om hvem, hva eller hvor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse