FOTO: Marius Røstad

Annonse


iTunes-mobil med 3G i 2006

FOTO: Marius RøstadApple expo (Paris)/ITavisen.no: For da vi snakket med Motorola under Apple-messen i Frankrike avslørte de at de jobber med flere musikkmobiler, og at det blant annet kommer en 3G-versjon med nedlastningsmuligheter i begynnelsen av 2006.

Ikke at dette kommer som julekvelden på kjerringa. For Motorola vil selvsagt melke samarbeidet med Apple for alt det er verdt. Men det har ikke vært bare enkelt å samarbeide med verdens største produsent av MP3-spillere.

Setter grenser

For mobilen har noen begrensninger som Motorola helt sikkert kunne tenkt seg å være foruten. iTunes-mobilen ROKR E1 kan nemlig kun inneholde maksimum 100 sanger til enhver tid.

– Lisensen vi har fått av Apple er kun på 100 sanger, så det er ingen mulighet til å legge inn flere. Du kan jo tenke deg hvorfor Apple har bestemt dette, sier en av Motorola-gutta til ITavisen.no under Apple expo.

Annonse


Det han tenker på er selvsagt at Apple ikke vil at ROKR E1 skal konkurrere ut Apples egne iPod-spillere. Noe som tyder dårlig for de som håper på for eksempel Nokia N91 (med fire gigabyte harddisk) skal få iTunes innebygd. Det tyder ikke på at det blir spesielt mye bedre i 3G-versjonen til Motorola heller.

Avanserte telefoner

Apple har da heller ikke den største tiltroen til de som lager mobiltelefoner i dag. De hevder mobilselskapene er altfor dårlige på det Apple selv mener de er best på i verden, nemlig brukervennlighet.

– Se på mobiltelefoner. Du kommer aldri til å lære mer enn fem prosent av funksjonene i telefonen. Du vil heller aldri være interessert i å bruke mer enn fem prosent av funksjonene, fordi telefonene er så avanserte, sa Jobs.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse