Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Brenselceller i 2007

I løpet av to år kommer det en brenselscelle fra Toshiba som kan øke batterilevetiden på en iPod med to og et halvt døgn.

Toshiba Fuel Cell
Japanske Toshiba tester nå prototypen på en brenselcelle basert på metanol. Denne produserer elektrisitet via en kjemisk reaksjon. Teknologien har vært mye omtalt, og etter tre år med utsettelser forventer Toshiba at kommersielle produkter vil være i butikkene i 2007.

To brenselsceller

Toshiba utvikler to typer av denne brenselcellen, én 100-milliwattversjon for Flash-baserte MP3-spillere som den nye iPod nano, mens den andre 300-milliwattversjonen er for harddiskbaserte spillere, som iPod Photo eller lignende.

Førstnevnte skal være like stor som en pakke tyggegummi og vil kunne drive en Flash-basert spiller i omtrent 35 timer. Den andre skal være like stor som en pakke kort og ha nok kraft til å drive en harddiskbasert spiller i hele 60 timer.

Toshiba har ikke sagt noe om brenselcellene er designet slik at brukerne kan fylle dem opp med mer metanol (lade dem opp) selv, eller om de vil bli solgt som resirkulerbare produkter.

Kilde:
CNET News.com

Stikkord: mp3