Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iTunes-telefonen Europa-lansert

Motorolas hadde med seg dance-stjernene Mylo da de i går lansert sin ROKR-telefon for det europeiske markedet.

Motorola iTunes mobil
Under lanseringen, som foregikk i London, understreket Motorola at dette ikke er noen «iPhone». Det er rett og slett en ordinær Motorola-telefon som tilfeldigvis kjører en mobil-versjon av Apples musikkprogram iTunes, ble det sagt.

I butikkene i går

ROKR-telefonen selges i Storbritannia gjennom mobilkjeden Carphone. Telefoner var på plass i hyllene allerede i går ettermiddag, og etterspørselen ventes å bli stor. Ikke fordi telefonen på noen måte er ekstraordinær, men fordi det er så mange som ønsker samme funksjoner på mobiltelefonen som de har på sin iPod.

Med ROKR-stelefonen kan du stort sett gjøre det samme som med en iPod. Du kan lage «smarte» spilelister i iTunes og overføre dem, la iTunes velge ut en musikksamling for deg etter humør og anledning – og ikke minst spille av musikk du har kjøpt på iTunes Music Store.

Begrensning på 100 låter

Det er imidlertid en hake ved det hele. Telefonen lar deg ikke overføre mer enn 100 kjøpe-låter på en gang til MicroSD-kortet på opptil 1 GB. Hvorfor denne begrensningen var lagt inn, hadde Motorola ingen fornuftig forklaring på.

Gruppa Mylo, som er kjent for det utmerkede albumet «Destroy Rock & Roll», kastet glans over London-lanseringen.

Det pleier vanligvis ike gå lang tid fra et produkt er lansert i Storbritannia til den når norske butikkhyller. Det er derfor grunn til å tro at vi vil få se ROKR meget snart også her hjemme.

Kilde:
The Inquirer

Stikkord: lydogbilde, Mobil, mp3