Philips HDTV

Annonse


Full krangel om flatskjerm-TV

Philips HDTVKjøper du et flatskjerm-TV i dag, er det slett ikke sikkert at det støtter dagens og morgendagens høydefinisjonsformater. Det mener generalsekretær Per Morten Hoff i IT-bransjeorganisasjonen IKT-Norge.

Nedslående stikkprøver

I en artikkel på forbruker.no den 8. september går han knallhardt ut mot radio- og TV-bransjen, som han mener villeder kundene grovt.

– Vi foretok stikkprøver i store norske butikker, og resultatene er nedslående. Det er trist å høre at de som skal veilede kundene enten har lite kunnskaper, eller lever i villfarelse om hva HDTV er. Flere steder får man beskjed om at standardskjermer kan oppgraderes til HDTV senere, noe som er rent vås. Direkte villedende markedsføring og salg var vi vitne til i flere ledende butikker for Tv-er på Østlandet. Det er liten grunn til å tro at forholdene er bedre andre steder i landet, uttalte Hoff.

Svar på tiltale

Han får svar på tiltale fra EE-bransjen, som organiserer landets radio- og TV-forhandlere. Administrerende direktør Synnøve Bjerke sier at de overhodet ikke kjenner seg igjen i det bildet Hoff gir.

Annonse


I pressemeldingen fra bransjen heter det:

Den europeiske bransjeorganisasjonen EICTA har satt opp normer som et TV-apparat må tilfredsstille for å kalles HDTV. Slike apparater er tydelig merket både på emballasjen og på selve apparatet.


EE-bransjen avviser at noen kan ha blitt lurt, og påpeker at HDTV-sendinger kan vises på alle TV-er, men da i lavere kvalitet enn på et ekte HDTV.

EICTA-normen finner du HER, så kan du dømme selv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse