iPod nano

Annonse


TEST: iPod nano

For det er ingen tvil om at denne ser bra ut, og selv om de fleste hadde hørt ryktene om en enda mindre iPod mini var det få som trodde den kunne bli så kul. Den ser faktisk enda kulere og mindre ut i virkeligheten enn på bildene til Apple.

Beklageligvis har vi bare sett den hvite i levende live, siden vi, i likhet med de fleste andre, synes den svarte ser hakket mer spennende ut. Vi må imidlertid si vi er litt skuffet over at alle iPod mini-fargene har forsvunnet og at det kun er sort og hvit igjen.

Mange riper

iPod nano har en stor utfordring, som den ikke helt klarer å mestre. For med det designet vil man helst unngå riper, skraper og andre merker på spilleren, slik at den beholder dette utseendet lengst mulig.Beklageligvis går den på en smell her, for etter kun et par timer med vanlig bruk (opp og ned av bukselomma, etc.) hadde den allerede fått flere små riper på skjermen, for ikke å snakke om hvordan den var etter et par dager. Det meste ser man riktignok kun når man ser på spilleren fra spesielle vinkler, men det er likevel et skår i gleden.

Hjelper mot ripene

Apple kommer riktignok med ekstrautstyr til iPod nano, som kan dempe denne faren en del. De har blant annet et par deksler som dekker slik at man forhindrer riper på store deler av spilleren (skjermen er ikke beskyttet).

Annonse


En annen fordel med disse dekslene er at de kommer i forskjellige farger, slik at man kan få en litt mer personlig spiller enn den klassiske hvite – iPod nano meets iPod mini. Vi skulle egentlig testet disse, men de rakk dessverre ikke frem til Norge i tide.

Mye funksjoner

iPod nano har selvsagt alle de funksjonene man forventer av en fullverdig iPod, bortsett fra kanskje lagringskapasiteten (selv om fire gigabyte tross alt holder til langt mer enn en drøy håndfull sanger). Det velkjente scrollhjulet er selvsagt på plass og en lekker fargeskjerm viser frem bilder til den store gullmedaljen.

iPod nano

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Man har oversikt over kontakter og kalender. I tillegg er det en håndfull spill, selv om disse ikke holder den høyeste kvaliteten. Men det er greit tidsfordriv på bussen, hvis man ikke har en PlayStation Portable liggende.

Lyden er vi ikke umåtelig imponert over. Ikke det at den er dårlig, men vi har hørt den bedre før, både på andre iPod’er og andre MP3-spillere. Men den er helt akseptabel.

Umulig liten

Apple reklamerer hardt for denne spilleren om dagen under slagordet 1 000 sanger, umulig liten. Vi må nesten stemme i for denne spilleren virker usannsynlig liten. Den er en god del mindre enn iPod mini og med spesifikasjoner som er sammenlignbare.

Vi må nesten kalle iPod nano en hybrid mellom iPod shuffle og iPod mini, siden den kombinerer det beste fra begge spillerne. Den har Flash-minne som gjør at den er ekstra holdbar og rask, som iPod shuffle. Den har scrollhjulet og skjermen til iPod mini. En perfekt kombinasjon i så måte.

Her ser du forskjellen i størrelse på iPod nano og en andre generasjons iPod

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Nok en vinner

iPod nano har forbedret seg på alle de punktene der iPod shuffle skuffet. Nå har man ikke minst oversikt over hvilke sanger man har på spilleren. Den er som de fleste Apple-produkter veldig enkel å bruke.

Eneste problemet er egentlig at den koster relativt mye penger, selv om den er veldig billig i forhold til det man kan kalle lignende produkter. Spørsmålet er om man vil ut med over 2 000 kroner for å få størrelsen ned. For prisen opp til en 20 GB iPod er bare 600 kroner.

Uansett er iPod nano nok en vinner fra Apple, med en wowfaktor ut av en annen verden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse