Phone Call From An Imaginary Girlfriend

Annonse


Nå kommer mobilfilmene

Phone Call From An Imaginary GirlfriendDen økende interessen etter små videosnutter på mobilen har fått Toronto International Film Festival til å sette fokuset på kortfilmer.

– En interessant og bærende utvikling innenfor kortfilmverdenen er disse nye måtene å distribuere filmene på, og mobilteknologien er veldig spennende i så måte – siden den virker spesiallaget for kortfilmer, sier Ben Murray, som jobber med kortfilmprogrammet på filmfestivalen.

Lagd på mobilen

Mobilselskaper som er på jakt etter innhold ventes nå å gå etter disse kortfilmene. Selvsagt som et supplement til nyheter, spill, filmtrailere og musikkvideoer. Men flere filmskapere spesiallager nå sine filmer til den nye teknologien.

Regissør Don McKellar lagde to utgaver av filmen Phone Call From Imaginary Girlfriends. Denne er utformet som en personlig videosamtale, der to jenter, én i Ankara og én i Istanbul, forteller hvor mye de savner den som ser på.

Annonse


Begge disse filmene har vært tilgjengelige for mobilbrukere siden juni og McKellar skal faktisk ha brukt en mobiltelefon med videomuligheter til å lage filmen. Bildet er selvsagt deretter, med det klassiske pikselerte bildet.

– Jeg begynte å tenke på hva vi faktisk har lyst til å se på telefonen, og jeg kunne ikke tenke meg noe særlig annet enn en hyggelig telefonsamtale fra en jente som forteller hvor mye hun elsker deg, sier McKellar, som har fått filmene blåst opp til 35mm-format slik at det kan vises på de store skjermene på filmestivalen i Toronto.

Disse to filmene er blant fem som ble laget på oppdrag fra de kanadiske organisasjonene Bravo!FACT og NFB, som jobber med talenter og film.

Kilder:
The Globe and Mail
Bravo!FACT
Toronto International Film Festival

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse