foto: Per Ervland

Annonse


Microsoft lanserer flash-killer

foto: Per ErvlandNyheten Sparkle vil bli lansert på Microsofts store utviklerkonferanse, Professional Developers Conference (PDC), som går av stabelen i Los Angeles neste uke. Windows Vista vil også bli behørig presentert for utviklerne.

Sparkle er flash-killer

Microsoft Sparkle er et nytt verktøy for grafikk og animasjon, ikke ulikt Adobes Flash. Dette vil gi Microsoft-utviklere mange av de samme mulighetene som Flash-programmererne har i dag.

Det er også ventet at utviklerne vil få se hittil ukjente deler av Windows Vista. Blant annet går det hardnakkede rykter om at man vil få se det grafiske grensesnittet.

Ny tone fra Microsoft

Nytt fra Microsoft er også at selskapet har en ny tone overfor utviklerne. Denne gangen har man tenkt nøye igjennom en del av de problemene som de kommer til å møte underveis.

Annonse


Tidligere har omkvedet til Microsoft vært at utviklerne får ta til takke med det de får, og si fra når de finner noen bugs. Dette er i kontrast til for eksempel Java, der man lenge har jobbet aktivt med å legge til rette for utviklerne.

Merker konkurransen fra Google

Den nye tonen fra Microsoft kommer samtidig med at flere og flere Javautviklere går over til åpne systemer som Linux eller Eclipse. Samtidig sakker Microsoft etter konkurrentene Google og Yahoo når det gjelder søk og karttjenester.

Håpet fra Microsoft sin side er derfor at økt velvillighet overfor applikasjonsutviklerne skal føre til at disse igjen leder brukerne over på Microsofts MSN Search og MSN Earth, heller enn å benytte seg av rivaliserende tjenester.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse