Windows Vista

Annonse


Sju versjoner av Vista

Windows VistaAlle skal få en versjon av Windows Vista som er skreddersydd for seg selv. I hvert fall kan det se slik ut, siden Microsoft faktisk skal slippe hele sju forskjellige versjoner av de neste operativsystemet fra selskapet.

Til personer og bedrifter

Man har Starter Edition, Home Basic Edition og Home Premium Edition, som er henholdsvis for den tredje verden, en ny versjon av XP Home Edition og en versjon som inkluderer Media Center-funksjonalitet.

For bedrifter er det snakk om Professional Edition, Small Business Edition og Enterprise Edition. Disse er denne gangen faktisk beregnet på bedrifter, i motsetning til dagens XP Professional.

For spillerne

Den siste versjonen er Windows Vista Ultimate Edition og skal være en superversjon som kombinerer Vista Home Premium Edition og Vista Professional Edition. I tillegg skal den ha en rekke tilleggsfunksjonalitet.

Annonse


Denne versjonen kommer nemlig med en Game Performance Tweaker som forbedrer spilloppplevelsen. Det skal også komme eksklusive tjenester (tilgang til musikk, film, bedre kundeservice, etc.) for brukere av denne versjonen, samt at det vurderes en egen modul for å lage Podcast.

Kilde:
Ars Technica

Annonse