ITavisen

Annonse


Tråkk mobilen i gang

ITavisenEr du strømløs på hytta eller tilbringer mye tid i skog og mark? Nå trenger du ikke bekymre deg for batteriene dine lenger, så lenge du holder deg i bevegelse.

Lader batteriene i sekken

Amerikanske forskere har nemlig funnet opp en ryggsekk som utnytter bevegelsen som oppstår i ryggsekken når du går, til å skape energi. Når lasten i ryggsekken hopper rundt, blir det altså til energi du kan lade batterier med.

Oppfinnerne hevder at du kan lade både mobiler, GPSer og bærbare musikkspillere i ryggsekken, for ikke å snakke om alle kaloriene du forbrenner mens du gjør det.

Friksjon blir energi

Ryggsekken fungerer etter samme prinsipp som sveivebatterier. Det vil si at den mekaniske energien som oppstår når innholdet i ryggsekken gnis mot rammen, omformes til elektrisk energi. Ryggsekken er designet med tanke på at den skal bevege seg mest mulig opp og ned.

Annonse


Det er vår ugrasiøse gange som gjør ladesekken mulig. Ifølge forskerne hever og senker den menneskelige hofta seg med 5-7cm per skritt. Siden ryggsekken er forbundet med hoften, vil denne også heve og senke seg med 5-7cm for hvert skritt.

Kilde: Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse