Foto: Martin Sivertsen

Annonse


– Xbox 360 umulig å hacke!

Foto: Martin Sivertsen

Det blir umulig å hacke Xbox 360. Det sier Chris Satchell fra Microsoft Advanced Technology Group, som vi traff i London i forrige uke.

– Xbox 360 vil være en veldig, veldig vanskelige maskin å hacke. Sannsynligvis umulig. Jeg vet mange mennesker elsker å modde saker og ting, men de kommer til å bli veldig skuffet over maskinvaren. Vi har tenkt sikkerhet fra grunnen opp når vi designet Xbox 360 med skreddersydd silisium, sier Satchell.

– Gamle triks funker ikke

Som del av et lengre Xbox 360-intervju prater vi med Satchell om blant annet spill, funksjonalitet og sikkerhet i Xbox 360.

Annonse


Microsoft setter sin lit til maskinvare-basert beskyttelse, og mener med det å kunne stoppe alle forsøk på hacking og «modding» av den nye spillkonsollen.

– All kode som skal kjøres på Xbox 360 må krypteres og signeres. Systemene som låser opp denne koden og tillater den å kjøre er bygd inn i maskinvaren. Så det er mer eller mindre umulig å få annen type kode til å kjøre. Mange av fremgangsmåtene man brukte for å utnytte en windows-maskin eller Xbox tidligere, vil rett og slett ikke fungere, sier Satchell til ITavisen.no.

Xbox 360 med PSP og iPod
Microsoft har sørget for å utstyre Xbox 360 med drivere, slik at du kan streame lyd fra iPod, se bilder fra PSP på TV-skjermen, eller koble til digitalkameraet ditt for å se bilder.

Hør intervjuet

Du kan høre hele intervjuet med Chris Satchell i ITavisen Podcast 006, som kan lastes ned HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse