Google satellitt

Annonse


– Google truer rikets sikkerhet

Google satellittThailand og Sør-Korea er de mest kritiske av en rekke bekymrede asiatiske land i forhold til karttjenester med satellittbilder som for eksempel Google Earth. Nå ber de om at Washington tar grep for å hindre brudd på sikkerheten.

– Vi ser etter mulige restriksjoner på disse detaljerte bildene. Spesielt når det gjelder statlige bygninger. Jeg synes bilder av turistattraksjoner får holde, sier talsmann Weerasak Manee-in for forsvaret i Thailand.

Kontakter Washington

Militæret i Thailand vil diskutere teknologien med både telekommunikasjons- og sikkerhetsselskaper før de tar saken videre til Google og eventuelle andre som tilbyr slike tjenester.

Myndighetene i Sør-Korea har sagt at de vil kontakt de rette instanser i Washington for å forklare sine bekymringer i forhold til dette. Med Google Earth kan man se presidentpalasset, militære baser og forsvarsinstallasjoner.

Annonse


Sør-Korea er teknisk sett fortsatt i krig med Nord-Korea og flere agenter herfra har forsøkt å infiltrere området rundt presidentpalasset.

Mye brukt

Satellittbildene har også blitt brukt av presse over hele verden i det siste for å vise skadene etter orkanen Katrina, som raste gjennom New Orleans nylig. Organisasjoner som koordinerer redningsarbeidet i New Orleans har også benyttet teknologien.

Google kaller selv dette verktøyet for et «3D-grensesnitt til planeten». Alle internettbrukere kan se detaljerte bilder av byer og områder over hele verden uten vanskeligheter.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse