Yahoo Kina

Annonse


Yahoo sendte journalist i fengsel

Yahoo KinaDen franske avdelingen av Journalister uten grenser hevder at Shi Tao (37) ble fengslet etter anklager fra kinesiske myndigheter om at han skal ha videresendt en e-post som inneholdt statshemmeligheter.

Videresendte e-post

De såkalte statshemmelighetene var en e-post fra myndighetene som advarte journalister om at det kunne bli opptøyer når dissidenter samlet seg for å markere årsdagen for studentopprøret på Den himmelske freds plass.

Det graverende for Yahoo er at Yahoo i Hong Kong, ifølge Journalister uten grenser, skal ha hjulpet myndighetene med å knytte Shi Taos e-postadresse til IP-adressen hans, slik at myndighetene kunne bevise at det var Shi Tao som hadde videresendt e-postadvarselen til utenlandske medier.

– Yahoo er angivere

– Vi visste allerede at Yahoo i Kina samarbeider entusiastisk med kinesiske sensurmyndigheter. Nå vet vi også at de fungerer som angivere overfor kinesisk politi, heter det i pressemeldingen fra Journalister uten grenser.

Annonse


Yahoo sier at de ser på saken, men vil ikke kommentere den på nåværende tidspunkt.

Slåss om kontroll i Kina

Domfellelsen av Shi Tao skjer samtidig med at Yahoo, Google og Microsoft slåss for å sikre seg innflytelse over det lukrative kinesiske internett-markedet.

Yahoo har nylig betalt en milliard dollar for en andel i Kinas største nettbutikk, mens Google og Micrsosoft krangler i retten om den tidligere Microsoft-toppen Kai Fu Lee. Lee, som nå vil jobbe for Google, anses som en av hovedmennene bak Microsofts satsing i Kina.

Kilde:
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse