3G fotball schukai

Annonse


Se Norge-Skottland på mobilen

3G fotball schukaiI kveld går den viktige VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Skottland av stabelen på Ullevål. Denne kampen vises direkte på TV2, men i forbindelse med denne sendingen skal kanalen for første gang noensinne vise en hel fotballkamp på mobiltelefon.

– Det er veldig gøy å være først ute med dette. Det er en merkedag for oss og vi gjør dette for å vise at det allerede i dag er mulig å følge med på et sånt arrangement via mobilen, sier redaktør for TV2 mobil-TV, Helge Høibraaten, til ITavisen.

Aktiv på mobil-TV

TV2 har imidlertid flere forsøk med sport på mobilen bak seg. Man kan laste ned scoringer fra Tippeligaen og Premier League minutter etter at de scores. I sommer har de også vist Tour de France direkte på mobil-TV, slik at de har erfaring fra direktesendinger tidligere.

– Folk brukte det da som et TV-apparat og det var mange som så på TV over mobilen i lang tid, selv om det selvsagt var en del som bare var innom for å finne ut hva dette var for noe, sier Høibraaten videre.

Annonse


Gratis for Telenor-kunder

Telenors kunder kan i september og oktober se TV2 direktesendte programmer uten å betale for trafikken. Det er ingen andre kostnader forbundet med dette, slik at dette er helt gratis for Telenor-kunder, mens kunder av operatører må betale for trafikken. Uansett er dette gode penger for TV2.

– Bruken har langt passert våre villeste drømmer. Det er mer enn pioner- og nybrottsarbeid fra vår side. Allerede i år vil dette være en millionbutikk for TV2, sier Høibraaten videre, som regner med at interessen i kveld vil være så stor at enkelte må plugge mobilen i laderen for å få med seg hele kampen.

For hvis Norge vinner over Skottland samtidig som Italia taper for Hviterussland vil Norge lede sin kvalifiseringsgruppe. Med kun to kamper igjen etter kveldens kamper vil Norge ha en ypperlig anledning til å direktekvalifisere seg til neste års VM.

Skal man se TV2s mobil-TV må man ha en mobiltelefon med EDGE- eller 3G-støtte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse