Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettpoker-dilla dabber av

Stadig færre pokerentusiaster hengir seg til spill på internett. PartyGaming, verdens største nettsted for pokerspill, kunngjorde torsdag at markedsveksten ser ut til å dabbe av,

Kort sparess poker
Aksjene i selskapet falt med mer enn 30 prosent på børsen i London etter at PartyGaming la fram foreløpige resultater for første halvår av 2005. PartyGaming drives av en amerikansk forretningsmann men holder til i den britiske kronkolonien Gibraltar.

Selskapets gjennomsnittsinntekt per spiller per dag falt med 7 prosent til 17.80 dollar eller 111,50 kroner. Ifølge ledelsen i PartyGaming forsvinner flere og flere faste spillere, og nye korttidssekunder legger ikke nok penger i potten til å dekke opp for denne flukten.

– Markedet for nettspill generelt og poker på internett spesielt fortsetter å vokse år for år. Men samtidig ser vi stadig flere tegn til at veksten flater ut, sa PartyGamings sjef Richard Segal, ifølge nyhetsbyrået AFP tirsdag.

Uavhengige markedsanalytikere antyder at tilbakegangen ikke er et tegn på svikt i interessen for nettpoker i seg selv. Ifølge AFP kan PartyGamings svakere vekst skyldes uro over antydninger om at gambling over internett kan bli erklært ulovlig i US.

Stikkord: nettspill