iPod nano topp 2

Annonse


Møt iPod nano

iPod nanoSteve Jobs hadde onsdag kveld med seg musikkstørrelser som Madonna, Kanye West og Yo Yo Ma på scenen da han i kveld lanserte iPod nano, iTunes 5 og Motorola ROKR.

iTunes-telefonen blir først tilgjengelig på det amerikanske markedet, men skal etter hvert lanseres i Europa. Norge er ikke nevnt på listen over land der den skal lanseres.

Også en versjon 5 av iTunes ble lansert. Den viktigste nyheten i den nye versjonen av musikkprogrammet er at spillelistene nå kan organiseres i mapper. Samtidig er designet strammere.

itunes 5
iTunes i ny drakt

Norske priser klare

iPod nano kommer i to utgaver: 2 og 4 GB. Begge allerede er lagt ut for salg på den norske avdelingen av AppleStore. Den minste koster 1790 kroner , mens storebror (målt i lagringplass, ikke størrelse…) koster 2290.

Annonse


Spillerne fås i svart og hvitt, og avløser mini-modellene.

Ved siden av en blyant ser iPod nano nesten naturstridig tynn ut. Den kunne nesten vært en iPod Shuffle, hadde det ikke vært for fargeskjermen og klikkhjulet.

Ekstremt flat og lett

Vekten er på 42 gram, og målene er 88,9 x 40,64 x 6,8 millimeter. Det burde ikke fylle opp allverdens i lomma.

Apple lover 14 timers spilletid på en opplading.

Se for øvrig Apple.com.

iTunes-mobilen

Den andre Apple-nyheten onsdag kveld var verdens første mobiltelefon med støtte for iTunes. Det er slett ikke sant at det bare er iPod som kan brukes med Apples musikkprgram. Også flere andre MP3-spillere -blant dem de fleste av Creatives – kan brukes. Det er derfor ingen heksekunst å få det til med en mobil også.

Motorola iTunes mobil
Motorolas iTunes-telefon

Mer om telefonen på Apple.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse