Something Awful

Annonse


PayPal-byråkrati stoppet nødhjelp

Something AwfulMan kan si hva man vil om humorsiden Something Awful, men leserne deres er raske til å reagere i nødsituasjoner. De har tidligere skaffet midler på rekortid, blant annet til å hjelpe amerikanske styrker i Irak.

Servere under vann

Da ødeleggelsene etter orkanen Katrina var et faktum, var Something Awful derfor raske med å sette opp en innsamlingsaksjon til ofrene. Siden selskapet har sine egne servere stående under vann i sentrum av New Orleans, var de nødt til å sette opp en provisorisk side og la donasjonene gå til Røde Kors via betalingsordningen PayPal.

I løpet av ni timer kom det inn nærmere 175 000 kroner. Disse pengene valgte PayPal å ta arrest i etter at en eller flere brukere hadde rapportert at innsamlingen var mistenkelig.

Gebyr og forsinkelser

Da Something Awful-sjef Rich Kyanka tok kontakt med PayPal fikk han beskjed om å fakse inn kontoutskrifter, kopi av legitimasjon og en skriftlig søknad for å få frigitt midlene. Dette ville ta tre til fem dager. I tillegg viste det seg at PayPal ikke kunne formidle betalingen videre til Røde Kors, siden selskapet samarbeider med en annen hjelpeorganisasjon, United Way.

Annonse


Kyanka reagerer også på at PayPal, til tross for tragedien som utspiller seg i New Orleans, fortsatt krever 2,35 prosent gebyr for å håndtere donasjonene. Han har derfor bedt PayPal om å refundere alle donasjoner slik at folk i stedet kan gi pengene direkte til Røde Kors.

PayPals betalingstjeneste er kjent for de fleste som har brukt nettauksjoner som Ebay, og er en av de største nettbaserte betalingstjenestene.

Kilder:
Something Awful
Beta News
The Inquirer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse