Bill Gates

Annonse


Gates og Jobs i nerde-musikal

Bill GatesMusikalen, som snart er klar for oppsetning i New York, er trolig den første i sitt slag som tar opp IT-relaterte emner. Det nærmeste vi kommer historisk sett er kanskje Abba-guttas berømte «Chess».

«Windows Rap»

Musikalen er skrevet av Jordan Allen-Dutton og Erik Weiner. De forteller at de fant temaet interessant fordi Gates og Jobs er ikoner for dagens ungdom slik 60-tallets rock-idoler var for tidligere generasjoner.

Blant sangene som framføres er talende titler som «A Revolution Starts With One», «Let’s Merge», «I’ve Gotta Lotta Money», «Windows Rap» og «Stroll Through the PARC» – den siste henviser til det legendariske Xerox-forskningssenteret i Palo Alto, der ideen om grafisk grensensitt først ble satt ut i livet.

Microsoft-moro

Bill Gates spilles av Sean Dugan, mens Anthony Holds har rollen som Steve Jobs. I musiikalen er også andre IT-legender som Paul Allen (Microsoft) og Paul Wozniak (Apple) portrettert.

Annonse


Microsofts talsmann Lou Gellos sier at han tror mange vil like ideen. Og at Microsoft selv har en kultur for å gjøre narr av seg selv, blant annet i interne videoer der det går ut over lederne.

Stykket settes opp i forbindelse med The New York Theater Festival fra 20. september til 1. oktober. Allen-Dutton og Weiner håper at stykket etter hvert kan bli aktuelt for prestisjetunge Broadway.

Samtidig har de selvsagt innbudt både Jobs og Gates til premiéren. Om de to kommer – og om de i så fall vil håndhilse på hverandre – gjenstår å se.

Mer opplysninger om stykket finner du her:
Nymf.org

Du kan laste ned to gratis sanger fra musikalen fra Famouslastnerds.com

Kilde:
Seattlepi.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse