Hyper Island webskole

Annonse


E-Læring for blinde og svaksynte

Hyper Island webskoleBlinde og svaksynte nedprioriteres ofte når nye læringsmetoder skal implementeres i skolen, mener utvikleren av e-læringsplattformen.

– Selv om evnene, kvalifikasjonene og viljen er på høyeste nivå, er det ikke til å skyve under en stol at de likevel vil støte på praktiske problemer som kan være ekskluderende i skolehverdagen. It´s learning er nå tilrettelagt for denne brukergruppen, slik at de kan følge den daglige undervisningen, sier utviklingssjef Helge Hannisdal i en pressemelding fra It´s Learning.

Tilpassset løsning

Selskapet mener med dette å tilfredstille standardkravene Web Accessibility Initiative (WAI), et sett med retningslinjer for hva produsenter av innhold, websider og informasjonsteknologi bør forholde seg til for å gjøre produkter og tjenester tilgjengelig for funksjonshemmede.

Løsningene er spesielt tilrettelagt ved hjelp av en hurtigmeny øverst i grensesnittet som elevene vil få opplest for å enkelt kunne navigere seg videre, og er kompatibel med blindeskrift, talesyntese og skjermforstørrer.

Annonse


– En milepæl

– Det heter at skolen skal være tilpasset for alle, men dette er ikke formulert godt nok i forhold til informasjonsteknologi som verktøy i skolen. Det It´s learning har gjort er en milepæl i kampen for en mer tilgjengelig og inkluderende skole, sier synspedagog og styremedlem i Norske Syns- og Mobilitetspedagogers Forening, Sverre A. Hilditch Holbye, i samme pressemelding.

Kilde:
It´s Learning

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse