mCubed HFX Media PC

Annonse


Nye, frekke Media-PC-er

mCubed HFX Media PCBERLIN (ITavisen): Den tradisjonelle stereo- og hjemmekinoindustrien har ikke uventet svært mye å vise fram under elektronikkmessen messen i Berlin. Nå kaster Microsoft seg for fullt over det samme markedet.

Minner om DVD-spillere

På messen kan de vise fram et pent utvalg av det som kommer på markedet framover. Borte er den tradisjonelle PC-formen, med gulvstående kasse på høykant. Nå ligner PC-ene mer på stereo/hjemmekinokomponenter. Enkelte er til og med så flate at de kan forveksles med DVD-spillere (dog av en litt eldre type enn de superflate spillerne vi ser i dag).

Borte er også vifter som forstyrrer når spillet eller filmen tar en pause fra skyting og eksplosjoner. Nå er det kjøleribber som gjelder. Enkelte av de nye hjemmeunderholdningsapparatene kan faktisk minne om superdyre hifi-effektforsterkere. Med samme ulempe som disse: Du kan så å si steike egg på dem. Anbefales bare til vinterbruk!

Annonse


Med en PC i hjemmekino-racket har du tilgang til det meste.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Det beste fra begge verdener

Nå mangler det bare apparater som er utstyrt med integrert forsterker. Og da selvsagt med godt, gammeldags volumratt på fronten. Da vil Microsoft-verdenen virkelig bli integrert i stuekosen. For fortsatt er det slik at det folk flest minst av alt ønsker seg er flere bokser i stua.

Media PC-enes største fordel er likevel at de kombinerer mange ut- og innganger for lyd og bilde (blant annet SPIF og HDMI for direkte overføring av digitale signaler) med PC-ens programvare-fleksibilitet. Har du en PC, er det bare programvaren som setter grense for hva du kan spille. Og programvare – både med og uten betaling – er det som kjent ingen mangel på.

Helt nye aktører

Underlig nå er det få – om noen – av de «brunevare»-produsentene som har kastet seg på bølgen. På boksene står det ikke Sony, Denon eller Yahama, men mindre kjente navn som Tatung, Systemax, mCubed og Premio. Eneste unntaket er Philips, som har bebudet flere modeller.

Også PC-produsenter som Dell, HP og Fujistu-Siemens glimrer med sitt fravær på Microsofts prestisjestand, selv om flere av dem kunne by på mer tradisjonelle PC-er med Windows XP Media Center på egne stands.

Tomme hyller

Samtidig er det aller meste av innhold tilgjengelig via nettet, på ulovlig og nå etter hvert også lovlig vis. Og det du har, kan enkelt og greit samles på en medieserver et helt annet sted i huset.

Med en nettverkskontakt i veggen, en hjemmekinoreciever tilkoblet fem eller flere høyttalere og en sub, samt et stort plasma-TV eller projektor, skulle de aller fleste behov være dekket.

Hyller fulle av DVD- og CD-plater vil vi sikkert se mindre av i årene som kommer…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse