Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DVD-Jon hacker Media Player

Jon Lech Johansen slår hull på beskyttelsen i Microsofts NSC-format for streaming av mediafiler.

Foto: Martin Sivertsen
DVD-Jons siste stunt er å knekke Microsofts algoritmer for å kode streamet innhold, slik at filene også kan streames til andre avspillere enn Windows Media Player.

Vil gi NSC-støtte til VLC

NSC-filer inneholder kodet informasjon om videostrømmer (adresse til streaming-serveren, portnummer). Når Windows Media Player åpner en slik fil, blir informasjonen dekodet slik at spilleren kan kobles opp mot serveren for å streame filen.

Johansen sier han hacket NSC-beskyttelsen for å gjøre det mulig å implementere støtte for streaming-formatet også i VLC (VideoLAN Client), et åpent kildekode-avspillingsprogram.

VLC er tilgjengelig for 12 forskjellige operativsystemer og Linux-distribusjoner. Mac-versjonen av VLC har blitt lastet ned over seks millioner ganger, og Apple utstyrer til og med noen av sine skolemaskiner med programmet ferdiginstallert.

Vil gi valgfrihet

– Windows Media Player er ikke et særlig bra program, og verken Windows eller Mac-brukere bør tvinges til å bruke det til å se NSC-strømmer, sier Johansen til nettstedet The Register.

Kilder:
The Register
Jons blog

Annonse
Stikkord: lydogbilde, programvare