Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Blogger advarte om orkan

En av de første alarmene om den katastrofale orkanen som traff New Orleans kom fra en værnerd uten meteorologisk utdanning.

Floyd, orkanen

– Med fare for å virke dramatisk kan vi være tre til fire dager unna en ødeleggende flom som kan drepe så mange som 100 000 mennesker i New Orleans. Hvis jeg var i New Orleans, ville jeg seriøst vurdere å komme meg til helvete ut derfra med en gang, for sikkerhets skyld, sto det å lese på bloggen til Brendan Loy 26. august.

Dette ble skrevet tre dager før orkanen traff New Orleans-området og hele to dager før ordføre Ray C. Nagin i New Orleans ba om at området ble evakuert.

Visste om konsekvensene

Loy har ingen formell meteorologisk utdannelse, men er en selverklært værnerd og har vært interessert i orkaner siden han var i syv-åtte-årsalderen. Han deltar aktivt på diskusjonsforum for orkaninteresserte og analyserer vanligvis satellittbilder på sin blog.

Han ba derfor ordføreren om å evakuere byen flere dager før ordføreren gjorde dette, men innrømmer samtidig at det er enkelt for han å si noe slikt, siden han slipper å tenke på konsekvensene dersom orkanen hadde vist seg å ikke treffe området. Men han har lite glede av at det viste seg at han fikk rett.

– Resultatene er så alvorlige, og jeg visste at det ville bli slik, derfor ba jeg konstant om at jeg skulle ta feil. Det er alltid litt tilfredsstillende å ha rett, men jeg ville mye heller tatt feil og hatt 1 000 treff om dagen, i stedet for 25 000 treff, sier Loy.

Kilde:
New York Times (krever registrering)

Stikkord: internett