Floyd, orkanen

Annonse


Blogger advarte om orkan

Floyd, orkanen

– Med fare for å virke dramatisk kan vi være tre til fire dager unna en ødeleggende flom som kan drepe så mange som 100 000 mennesker i New Orleans. Hvis jeg var i New Orleans, ville jeg seriøst vurdere å komme meg til helvete ut derfra med en gang, for sikkerhets skyld, sto det å lese på bloggen til Brendan Loy 26. august.

Dette ble skrevet tre dager før orkanen traff New Orleans-området og hele to dager før ordføre Ray C. Nagin i New Orleans ba om at området ble evakuert.

Visste om konsekvensene

Loy har ingen formell meteorologisk utdannelse, men er en selverklært værnerd og har vært interessert i orkaner siden han var i syv-åtte-årsalderen. Han deltar aktivt på diskusjonsforum for orkaninteresserte og analyserer vanligvis satellittbilder på sin blog.

Annonse


Han ba derfor ordføreren om å evakuere byen flere dager før ordføreren gjorde dette, men innrømmer samtidig at det er enkelt for han å si noe slikt, siden han slipper å tenke på konsekvensene dersom orkanen hadde vist seg å ikke treffe området. Men han har lite glede av at det viste seg at han fikk rett.

– Resultatene er så alvorlige, og jeg visste at det ville bli slik, derfor ba jeg konstant om at jeg skulle ta feil. Det er alltid litt tilfredsstillende å ha rett, men jeg ville mye heller tatt feil og hatt 1 000 treff om dagen, i stedet for 25 000 treff, sier Loy.

Kilde:
New York Times (krever registrering)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse