Nokia 6280

Annonse


Vi prøver Nokia 6280

Nokia 6280Finnene i Nokia setter sin lit til at mobiltelefonen 6280 skal kapre 3G-markedet via de store massene. Telefonen går i strupen på Sony Ericsson K600i som vi testet i forrige uke og vi må si at her ser det ut til en seier for Nokia.

3G og EDGE

For denne telefonen er nesten like stilig som K600i og ligger vel omtrent i samme prissegment, selv om vi faktisk ikke er helt sikre på den endelige prisen på noen av disse mobilene.

I tillegg har den mer imponerende spesifikasjoner enn rivalen. For i tillegg til å være utstyrt med 3G har Nokia 6280 også støtte for EDGE, slik at man får rask dataoverføring selv på de stedene der det ikke er 3G-dekning.

Bedre på alt?

Snakker man om kamerafunksjonaliteten er også denne suveren. Vi har her et kamera med en oppløsning på to megapiksler, mot 1,3 megapiksler på K600i. I tillegg er skjermen overlegen, med en oppløsning på 320 x 240 punkter og 262 000 farger.

Annonse


Mange har også klaget på lite minne i Sony Ericsson K600i, med kun 30 megabyte tilgjengelig. Nå er det bare seks megabyte internminne i Nokia 6280, men her følger det også med et miniSD-minnekort, slik at mulighetene er langt større.

Juvelen

Under en pressevisning i Oslo denne uken fikk vi tid til å prøve ut denne mobilen en stund. Langt fra noen grundig test, men allikevel nok til å kunne formidle noen inntrykk av denne lille 3G-juvelen.

Nokia 6280 er en del mindre enn giganten Nokia N90

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

For dette er virkelig en liten juvel. Utseendet er sprekt og størrelsen er overraskende liten, med tanke på hvor mye teknologi Nokia har stappet inn i mobilen. Her er det lite som mangler, bortsett fra kanskje litt større område rundt toppraden på tastaturet, for til tider virker det som man har litt dårlig plass.

Series 40s forvandling

Man skulle kanskje tro at Nokia hadde gjort en stor blunder ved å putte inn det beryktete operativsystemet Series 40 i denne mobilen, men nei da. Series 40 har gjennomgått en forvandling på linje med den stygge andungen.

Det minner om siste utgave av Series 60 i det grafiske grensesnittet og selv om det ikke er like åpent som sistnevnte har man blant annet utallige muligheter til å skreddersy åpningsskjermen.

Man skal blant annet kunne koble åpningsskjermen (active standby) til internett, slik at man for eksempel har en kontinuerlig oppdatert værmelding. Det er selvsagt oversikt over møter og andre viktige notater, samt hvilken radiostasjon eller MP3-fil som spilles av.

Ingen treging

Det kanskje mest imponerende er den raske responstiden på telefonen. For Nokia, og andre mobilleverandører, har hatt en tendens til å levere telefoner der man må vente noen sekunder mellom forskjellige menyvalg. Her skjer ting raskere enn på lenge.

Vi kommer selvsagt tilbake med en grundigere test, når den dukker opp en gang i fjerde kvartal. Alt i alt må vi imidlertid si at vi er imponert over førsteintrykket denne mobilen gir. Den kan bli en tøff jul for Sony Ericsson.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse