Philips HDTV

Annonse


Finner opp kruttet på ny

Philips HDTVBERLIN (ITavisen):Den digitale bilderammen Philips kunne vise fram på sin store pressekonferanse under IFA-messen i Berlin torsdag kveld, har vært på postordremarkedet i flere år.

Elegant design

Like full ble produktet presentert som en nyhet. Nå skal det sies at Philips-varianten hadde litt Apple-eleganse, en slags mac-skjerm i miniatyr. Og kanskje er skjermen både bedre og mer teknisk vellykket enn de vi har sett til nå.

Uansett må prisen ned til et godt stykke under 500-lappen om folk flest skal erstatte de analoge bildene av bestemor og barna med digitale utgaver på veggen.

Fotball-VM i HD-kvalitet

Philips hadde egentlig bare én stor nyhet å by på under årets messe: Fotball-VM. Under IFA World Cup i Tyskland neste år vil Philips i samarbeid med betal-TV-selskapet Premiere presentere kampene i HDTV-kvalitet. Men i et format bare noen få, om noen i Norge vil få glede av, lar vi oss fortelle.

Annonse


Philips-varianten av HDTV er unektelig flott. Men skjermen avgjør resultatet, og vi har sett både bedre farger og skarphet andre steder.

Digitalt bilde på veggen er knapt noen nyhet. Men for Philips er det det…

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Skype og DECT-video

Philips satser også sterkt på telefoni. De har inngått avtale med Skype om IP-telefoni. Og de børster støv av den gode, gamle DECT (trådløs standard som er vanlig i norske hjem)-telefonen ved å utstyre den med bilder. I første omgang betyr det at man kan videosnakke sammen internt i huset. Det er usikkert om noen norsk teleleverandør vil støtte systemet til eksternt bruk.

Philips vil også være med i kampen om MP3-folket. De lanserer derfor nok en harddiskbasert «iPod-killer». Denen gangen basert på Microsofts wma og DRM kopisikring – kalt «Plays for Sure».

PC med Blu-ray

Philips står solid i Blu-ray-leiren, så noe snakk om HD-DVD var det ikke. Derimot kunne de faktisk vise fram den første PC-en med Blu-ray-leser/skriver. Slike kommer det nok mange av etter hvert.

Streamium er Philips-navnet for nettbasert musikk. Selskapet kunne presentere en rekke nye produkter i denne gruppen. Via ett eller flere kontrollsentere kan man styre musikken dit man vil, ta inn nettradio eller spille av fra harddisken.

Men som sagt – slikt er det ingen mangel på fra før. Men kanskje salget tar seg opp når en stor aktør som Philips henger seg på en trend som hittil har vært forbeholdt en nisje innen IT-bransjen?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse