UIQ 3.0

Annonse


Alt om Sony Ericsson P950

UIQ 3.0Kort tid etter at vi viste frem bilder av Sony Ericsson P950 kom selskapets advokater på banen og beordret oss til å fjerne bildene. Mange tok det som en bekreftelse på at P950 er på vei.

Nå har det dukket opp en nettside der alt av informasjon om den kommende toppmobilen til Sony Ericsson er samlet. Her finner man blant annet nye og virkelig bilder av mobiltelefonen.

Ikke tre megapiksler

Telefonen skal være utstyrt med 3G, trebånds GSM, GPRS og trådløst nett. Dette betyr at det mangler EDGE, noe Sony Ericsson virkelig ser ut til å forbigå i stillhet. Synkronisering med PC-en skal skje via et ActiveSync-lignende system som er lisensiert fra Microsoft.

Den skal ha et VGA-kamera på forsiden til videotelefoni, mens kameraet på baksiden er på to megapiksler og har autofokus. Dette avkrefter i så fall de tidligere ryktene som sa at P950 ville være utstyrt med et tre megapiksel kamera.

Annonse


Tastaturet er flyttet fra innsiden av nummertastaturet til under skjermen, noe som kommer til å glede alle som hadde problemer med å taste på den litt skjøre flippen.

Størrelsen på telefonen skal være hakket mindre enn forgjengeren P910. P950s dimensjoner skal være på 55 x 105 x 20 mm mot P910s 58 x 115 x 26 mm.

Nytt brukergrensesnitt

Operativsystemet skal være Symbian OS 9.1, men med brukergrensesnittet UIQ 3.0. Skjermen skal ha en QVGA-oppløsning, som er på 320 x 240 punkter, med 262 000 farger.

P950s prosessor skal være en Philips Nexperia Mobile Multimedia Processor PNX4008, med en hastighet på 208 MHz. Spesifikasjonene på denne prosessoren viser at den bør takle P950, da den er laget for å takle langt mer krevende tekniske spesifikasjoner.

Vises i oktober

Ryktene sier også at mobilen vil bekreftes av Sony Ericsson på The Smartphone Show i London den 11. og 12. oktober. Sony Ericsson er en av hovedsponsorene til denne Symbian-konferanser om avanserte mobiler.

Videre hevdes det at P950 skal introduseres på markedet allerede i november i år, men den vil ikke være tilgjengelig i store kvanta før i uke 6 neste år. Dette er tilfeldigvis samme uke som den store mobilmessen 3GSM World Congress går av stabelen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse