Annonse


TEST: Qtek 8100

For å komme rett til poenget: Qtek 8100 er rett og slett en Qtek 8010 med ny design.

Er du derfor interessert i kommentarer om funskjonalitet og grensesnitt når det gjelder denne telefonen, så anbefaler vi at du leser testen av 8010 først.

Der vil du blant annet kunne lese at vi generelt sett har stor sans for Qteks Windows Mobile-smarttelefoner. Det blir nok kanhende en smule rot i menysystemene når man skal gå inn og fininstille konfigurasjonene, men alt i alt er både 8010 og 8100 praktiske, brukervennlige og funksjonelle telefoner.

Gammel telefon, nytt design

Så blir vi pent nødt til å diskutere design, preferanser og andre høyst subjektive verdier.

Annonse


Qtek 8100 markedsføres som en musikkmobil. I tillegg til det medfølgende stereohandsfreesettet ligger alibiet for dette ligger første og fremst i et sett med nye snarveiknapper for Spill av, Neste og Forrige som nå er montert på fremsiden av telefonen. Disse gjør akkurat det du forventer av de, nemlig å fungere som kontroller for Windows Media Player.

Faktisk er 8100 full av knapper. Nesten litt for mange, spør du meg. Qtek har frekt rappet Sony Ericssons karakteristiske nummerknapper fra T610 (og dets avleggere), og har i tillegg til overnevnte Mediataster også lagt til en egen Internet Explorer-knapp, en navigasjonsknott og fire små knapper på toppen, helt nærmest skjermen.

Særlig er det disse knappene som etter min mening blir litt for smale og fiklete å bruke, noe som er ekstremt ergelig siden dette faktisk er noen av de knappene man benytter mest (Start-menyen, Hjem, Tilbake/Angre og en menyvalknapp til).

Helt ålreit

Ellers glimrer 8100 med å verken tilføre mer minne, EDGE, 3G eller andre fiffigheter til en telefon som vi for et halvt år siden hadde ganske god sans for.

Når operativsystemet straks er foreldet og designet i tillegg – i det minste etter undertegnedes ærbødige mening – er et skritt tilbake i forhold til 8010, ender telefonen opp med et solid terningkast fire.

Qtek 8100

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse