Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fare for PSP-mangel

Denne uken lanseres Sonys nye PlayStation Portable i Norge. Men det kan bli fort tomt i butikkhyllene.

AtomFilms
1. september lanserer Nordisk Film den håndholdte spillkonsollen PlayStation Portable i Norge. Går salget som forventet, kan maskinene fort bli mangelvare.

– Det vil nok kanskje bli problemer med å møte etterspørselen, bekrefter salgsdirektør Espen Tollefsen.

Frykter ny julekrise

Sony har tidligere hatt problemer med å produsere nok maskiner. I fjor ble det fullstendig utsolgt for PlayStation 2-konsoller til julesalget, og i og med at PSP og PS2 nå produseres på samme fabrikk er alt duket for lignende tilstander i år.

– Sony har bare 1 million PSPer til sammen for Europa til lanseringen. Så vil det naturligvis komme nye leveranser fortløpende, men vi kan faktisk risikere å ende opp med mangel på både PSP og PS2 til i månedene som kommer, sier Tollefsen til ITavisen.

Stikkord: handheld