Sony PSP MGS

Annonse


Endelig er PSP her

Sony PSP MGSSonys inntreden på det håndholdte markedet har vært gjenstand for svært mye diskusjon. Man har lurt på hvorvidt selskapet kommer til å klare å konkurrere mot Nintendos dominans, om batteriet vil tåle utstrakt spilling, og om det i det hele tatt kommer noen spennende titler til maskinen.

Resten av verden (eller mer spesifikt, Japan og USA) har i lang tid kunnet leke med PSPene sine, mens vi i Europa har måttet vente til i dag. Fordelen er at vi har et større utvalg av spill tilgjengelig på lanseringsdagen.

Mange muligheter

Som de fleste sikkert har fått med seg er PSP er spillmaskin, som også kan brukes som film- og musikkavspiller. Den lille mediedisken UMD som brukes i maskinen har kapasitet til å både inneholde spill og video, og det er allerede mulig å få kjøpt filmer på dette formatet. En liste over de tilgjengelige UMD-filmene finner du her.

PSP Bilde

Annonse


PSP støtter også minnekortet Memory Stick Duo, der du lagrer dine spill-saves, og kan legge inn musikk, bilder og videoklipp på. PSPen kan du enkelt koble til din datamaskin via USB-kabel og overføre data til minnekortet, som fås kjøpt i størrelser på opptil 2 GB.

PSP Value Pack, som er tilgjengelig i butikker i dag, inneholder en del godteri i tillegg til selve maskinen. Et 32 MB minnekort følger med, noe som er temmelig essensielt. Videre får du også et etui som beskytter PSPen, hodetelefoner med fjernkontroll, lader og en bånd du kan feste til enheten. Vi anbefaler selvfølgelig alle å gå til innkjøp av et større minnekort, spesielt hvis du har tenkt å legge inn mye multimedia på PSPen.

PSP er også flott utrustet for flerspillermoro – du kan spille mot andre maskiner i nærheten via en trådløs tilkobling, eller over Internett gjennom WLAN. Støtte for begge trådløse standarder er innebygd i maskinen, så det er ingen problem å koble seg opp. WLAN-tilkoblingen kan også brukes til å laste ned oppdateringer av programvaren, nye brett og andre tillegg.PSPens multimediemuligheter er svært imponerende, det er det ingen tvil om. Men det er i våre øyne først og fremst en spillmaskin, og det er spillene som er viktigst for oss.

PSP Bilde 2

Spillene er nøkkelen

Lanseringsspillene til PSPen er mange, men utvalget varierer – slik tilfellet vanligvis er med de fleste nylanserte spillkonsoller. De aller fleste spillene er basert på allerede eksisterende spill på de stasjonære PlayStation-maskinene. Ridge Racer, Wipeout, Need for Speed, Tony Hawk, Medievil og Spider Man er kjente navn for de fleste spillinteresserte, og vi legger ikke skjul på at vi kunne tenke oss å se flere originale titler på maskinen. Men noen perler, som Lumines, lover godt for videre utvikling av konsollen. I tiden fremover er det også storlanseringer i vente, vi gleder oss blant annet til titler som GTA: Liberty City Stories og Burnout Legends.

PSP er allerede blitt lovprist som årets gadget, og vi har ingen tvil om at maskinens sexy utseende og imponerende kapasitet kommer til å få mange til å skaffe seg en. Men man må ikke glemme at Nintendo DS har den siste tiden også bygd seg opp et imponerende spillbibliotek, og konkurransen er knallhard. Vi vet ikke hvem som stikker av med seieren, men vi vet at vi vil ha flere gode, originale og fengende spill – og vi håper at vi får det.

PSP koster rundt 2.500 kroner. Importøren Nordisk Film lover at det skal være nok maskiner tilgjengelige i dag – men det kan lønne seg å sjekke flere butikker for å være på den sikre siden.

Her kan du lese DinSide Datas omtale av konsollen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse