BitTorrent

Annonse


Tøft for BitTorrent

BitTorrentFor ett år siden kunne britiske CacheLogic fortelle at BitTorrent stod for mer enn halvparten av all fildeling på nettet. Nå er det imidlertid P2P-rivalen eDonkey som har tatt over ledelsen.

– Dette ser ut til å være trenden over mer eller mindre hele kloden, bortsett fra i Asia der det er mye BitTorrent. Trafikken i BitTorrent-nettverkene synker, sier teknologisjef Andrew Parker i CacheLogic.

Hollywood sin skyld?

Dette er konklusjonen etter CacheLogics andre undersøkelse av trafikken som går over deres ISP-klienters nettverk. Selv om BitTorrent-trafikken synker sto fildeling fremdeles for 60 prosent av all trafikk på nettet ved utgangen av 2004.

Økningen til eDonkey kom etter en rekke mye omtalte søksmål og aksjoner fra Hollywood. Dette førte blant annet til at flere av de mest populære BitTorrent-nettstedene pakket sammen sakene sine.

Annonse


Filmbransjens Motion Picture Association of America har også satt seg som mål å ta eDonkey-brukerne, men dette nettverket har ikke fått like mye omtale og er således litt mindre i søkelyset. Inntil nå kanskje.

Kilde:
CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse