QTEK-lansering

Annonse


Stor Qtek-lansering

FOTO: Per ErvlandQtek-mobilene med Windows Mobile har blitt relativt populære det siste året. Mange har nemlig oppdaget hvor enkelt det er med Windows både på mobil og PC. I løpet av høsten kommer det en rekke nye og spennende modeller, som skal interessere enda flere.

Qtek 9000

Kanskje mest interesse er det rundt Qtek 9000, som skal komme en gang før jul. Dette skal være den første Windows Mobile-mobilen som er utstyrt med 3G-støtte. Det betyr også to kameraer, et på 1,3 megapiksler (kan bli byttet ut med et to megapikselkamera før lanseringen) og et VGA-kamera (til videotelefoni). Den har også innebygd støtte for trådløst nettverk.

Skjermen er utstyrt med en oppløsning på utrolige 640 x 480 punkter, som er bortimot uhørt på en mobiltelefon. Dette gjør da også sitt til at telefonen er nesten ulidelig stor. Designet i seg selv er ganske sprekt, men størrelsen trekker godt ned. Grunnen til størrelsen er også det store tastaturet, som sammen med den roterbare skjermen gjør at Qtek 9000 oppfører seg nesten som en liten bærbar PC.

9000 er i likhet med de tre andre Qtek-mobilene som ble presentert i Oslo i går, utstyrt med Windows Mobile 5. Dette operativsystemet skal by på store forbedringer og i løpet av den korte tiden vi fikk med det under lanseringen ser det lovende ut.

Annonse


QTEK 9000, QTEK 9100, QTEK 8310 og QTEK 8300

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Qtek 9100

Av en eller annen merkelig grunn er 9100-modellen både mindre enn Qtek 9000 og mangler 3G-støtte. Den har imidlertid EDGE, slik at man får ganske høy datahastighet likevel. Qtek 9100 er ventet å dukke opp i oktober.

Dette er etterfølgeren til Qtek S100 og har i likhet med denne et ganske lite og elegant design. Størrelsen er imidlertid sammenlignbar med størrelsen på giganten Nokia N90. Den er også utstyrt med et uttrekkbart tastatur, med ÆØÅ, som er en mangel på de fleste Windows-mobiler.

Qtek 8300 og Qtek 8310

I tillegg ble de to smarphone-mobilene Qtek 8300 og 8310 lansert. De to modellene er mer eller mindre like, selv om designet er trelativt forskjellig. Førstnevnte er en musikkmobil for ungdommen og har derfor en rekke snarveisknapper som å starte og stoppe musikk. 8310 er mer beregnet på forretningsfolket og har derfor snarveisknapper til kalender og kontakter.

Begge har EDGE-støtte, 1,3 megapiksel kamera, samt støtte for trådløst nettverk. Både Qtek 8300 og Qtek 8310 er ventet på markedet i oktober.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse