Cell-prosessor mindre

Annonse


Cell-detaljer offentliggjort

Cell-prosessor mindreDet er kanskje ikke tilfeldig at offentliggjøringen kommer dagen etter at Intel lanserte sin multimedia-arkitektur VIIV, som uten tvil er ment å gjøre framtidas PC konkurransedyktig i forhold til «uhyret» Cell, fra Japan.

Kommer i nytt utstyr

Cell er en underholdnings- og mediaprosessor som den japanske elektronikkindustrien med Sony i spissen kommer til å satse tungt på i årene framover.

Først får vi se den i Playstation 3, som etter alt å dømme lanseres i løpet av 2006. Men får den japanske industrien det som den vil, blir prosessoren å se i alt fra flatskjerm-TV til nettbasert lydutstyr til hjemmebruk.

64 bits-arkitektur

Cell-prosessoren kommer trolig til å kjøre på et eget, Linux-basert operativsystem utviklet av IBM, Toshiba og Sony.

Annonse


Men det har vært spekulert i om operativsystemet kan bli Apples OS X. Prosessoren har visse likheter med de PowerPC-prosessorene som sitter i dagens Mac-maskiner.

Den har i likhet med Apples toppmodeller en en 64 bits IBM PowerPC kjerne, men med åtte individuelle multimediakjerner i tillegg.

Om du er teknisk orientert, kan du laste ned dokumentene fra Cell-prosjektet fra IBM (fritt tilgjengelig, men krever innlogging.

Kilder:
Digi.no
ExtremeTech.com
Macworld UK

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse