Annonse


TEST: Sony Ericsson K600i

For de siste åtte månedene har 3G stort sett vært beregnet på forretningsmenn og teknofreaker. Med Sony Ericsson K600i vil imidlertid resten få mulighet til å hive seg på 3G-bølgen.

En ny hverdag

Dette vil blant annet gi en ny hverdag når det gjelder surfing på nettet. Man slipper å vente i timevis bare for å få opp en liten nyhet på TV2 Nettavisen. Ting går lynende raskt, i hvert fall i forhold til hva man har vært vant til opp til nå.

I tillegg får man en artig mulighet til videosamtaler. Kanskje ikke noe man bruker til daglig, men til tider kan det være en artig funksjon å teste ut. Uten å tråkke noen på tærne gir det jo også en ny mening til telefonsex 🙂

To kameraer

For telefonen er utstyrt med to kameraer, som man nesten regner med når det er snakk om 3G-mobiler. Det ene VGA-kameraet på fronten av telefonen brukes til videosamtaler, mens 1,3 megapikselkameraet på baksiden brukes til å ta bilder med.

Annonse


Sistnevnte tar bilder som er av relativt god kvalitet, selv om vi selvsagt kunne ønske oss to megapiksler oppløsning, som i K750i eller W800i. Likevel er det mer enn godt nok for de fleste.

Hvor er minnet hen?

Mest overraskende med Sony Ericsson K600i er imidlertid mangelen på minne. For den er faktisk bare utstyrt med drøye 30 megabyte internminne. Derfor skulle man i hvert fall tro den hadde støtte for minnekort, men den gang ei.

For en 3G-telefon som gir gode videomuligheter og som også har innebygget MP3-spiller blir dette altfor snaut. Det er ikke mange bildene man skal ta eller sangene man skal legge over før det er tomt.

Sony Ericsson K600i

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Utrolig lekker

Mest imponerende med Sony Ericsson K600i er utseendet. De har virkelig klart å ta markedet på kornet, for dette er en innertier, når det gjelder selve utseendet. Tastene er vi ikke like fornøyd med. De er som resten av telefon veldig stilige, men de er satt litt langt ned i mobilen og er til tider litt vanskelige å trykke på.

K600i har imidlertid en genial løsning på batteridekselet, der man med to brytere åpner eller stenger dekselet. Dette er virkelig på tide, siden vi hittil har måttet leve med uendelige merkelige og vanskelige løsninger. Vi får håpe dette blir en standard etter hvert.

Ingen pris

Når det gjelder hva mobilen koster har vi slitt med å finne en relevant pris. De første seks ukene vil nemlig telefonen bare selges med abonnement. Derfor har ingen nettbutikker gått ut med en veiledende pris på den.

Det ser ut til at man kan få kjøpt den via Spaceworld for snaue 1 000 kroner, med Telenor-abonnement. Vi har tatt en kvalifisert gjetning og valgt å sette prisen i tabellen under til 3 500 kroner, men det er bare en retningslinje. Vi har derfor valgt å se helt bort fra prisen i totalvurderingen av Sony Ericsson K600i

For den designbevisste

At denne mobilen har gode muligheter til å bli nok en storselger for Sony Ericsson er det liten tvil om. For med det utseendet og 3G-støtte har den gode forutsetninger. Dette burde nesten tyde på en bedre karakter, men med elendig minne og de andre manglene er det umulig.

Likevel er Sony Ericsson K600i en ypperlig mobil for dem som er interessert i en av de kuleste mobilene på markedet og som har lyst til å få testet litt 3G.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse