Windows XP

Annonse


Windows remix

Windows XPMicrosoft har fått et nytt problem å hanskes med. Det er ikke lenger bare kopiering av programmene sine de står ovenfor. Nå er det også videreutvikling og forbedring.

For tiden utstyres nemlig piratkopierte versjoner av Windows med all verdens sikkerhetsoppdateringer, verktøy og programmer før de slippes løs på fildelingsnettverkene.

Mange versjoner

Blant annet Super WinPE Ulitmate Boot CD 2004 Pro inneholder hele syv forskjellige Windows XP-versjoner, på én DVD. Denne spres som så mye annet på BitTorrent-nettverket,

I tillegg kan man finne mindre versjoner, som WinXP SP2 Lite Edition. Denne er på 235 megabyte, noe som er mer en halvparten av størrelsen på Windows XP SP2 Corporate Edition-versjonen den er basert på. I forhold til sistnevnte er det ingen dokumentasjon, ingen Windows Media Player og et mye mindre driverbibliotek.

Annonse


Noen versjoner har også forenklede installasjonsrutiner, som gjør at den lange installasjonstiden man vanligvis bruker blir forkortet drastisk.

Farlig oppdatering

Microsoft setter ikke like stor pris på denne «forbedringen» av sine operativsystemer. I tillegg til at det er ulovlig å distribuere påpeker de nemlig at det er en fare ved å laste ned oppdateringer fra andre steder enn Microsoft.

– Våre kunder kan laste ned oppdateringer gratis fra Microsoft.com, men de kan ikke distribueres videre. Grunnen til dette er at det er en risiko for at folk endrer på disse oppdateringen. Brukere bør alltid se etter oppdateringer direkte fra produsenten. I dette tilfelle, Microsoft, sa en talskvinne for selskapet.

Det er utvilsomt lett for noen med tvilsomme hensikter å legge in spionvare eller andre uønskede programmer i en slik Windows-remix. Spørsmålet er hva som skjer nå som Microsoft har stoppet all mulighet til nedlasting av oppdateringer med mindre man har en lovlig Windows-kopi.

Kilde: Wired News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse