Tor Fosheim DinSide.no

Annonse


Test av OS X for PC

Tor Fosheim DinSide.noLa det være sagt med en gang: Apple har innen planer om å frigi sitt operativsystem for PC-brukere. Den versjonen av et framtidig OS X som nå er lekket ut på nettet, er da også sperret i utgangspunktet. Og når hackere har åpnet den, kan ikke Apple lastes for at det ikke fungerer.

Kikk Apple i kortene

Likevel er det interesant å kikke Apple i kortene. Ikke minst fordi vi vet med stor sikkerhet at den dagen Apple slipper sine Intel-maskiner, så vil operativsystemet i en slik cracket versjon være tilgjengelig for PC-brukere via uoffisielle kanaler på nettet.

Vi vil vel også tro at de problemene vi nå ser med piratversjonen vil bli rettet opp av folk som av en eller annen grunn skal kjøre Mac OS på sin PC….

Svært ustabilt

DinSide.nos Tor Fosheim har i en ukes tid kikket på Intel-versjonen av OS X på en AMD-basert PC.

Annonse


Hans opplevde at programvaren subjektivt sett virket raskere enn Mac-versjonen, selv om benchmark-målinger faktisk viste noe helt annet. Samtidig gikk Safari ned for telling nærmest ved annenhver nettside.

Blir raskere enn dagens Mac

Hovedkonklusjonen er likevel viktigst: At OS X på Intel har alt som skal til for å være betraktelig raskere enn dagens OS X på dagens PowerPC – så lenge du har et autorisert, Apple-produsert system.

Hele testen finner du HER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse