D-Link GWL-730AP

Annonse


Norsk RFID-utfordrer

D-Link GWL-730APSystemer basert på RFID (Radio Frequence Identification) bruker knøttsmå radiosendere for å spore alt fra kofferter til skolebarn.

Men ITP og D-Link gjør nå mer eller mindre det samme med WLAN-utstyr, som de hevder er billigere, mer etablert og har bedre rekkevidde.

Kan redde liv

Løsningen skal være basert på WLAN-brikker på samme størrelse som RFID-chips, og skal ifølge selskapene blant annet være godt egnet på å holde kontroll på brannmannskap eller gruvearbeidere.

Brikkene avleses av basestasjoner etter hvert som man beveger seg i et område, og kan søes frem ved hjelp av en enkel WLAN-søkeenhet. Dermed vil for eksempel letemannskaper raskt kunne søke seg frem til personer som bærer brikken, selv i røykfylte bygninger.

Annonse


– Vi skal nok være såpass ærlige at vi ikke hadde tenkt på at vår mobile basestasjon skulle kunne være aktivt med på å redde menneske- liv, men desto hyggeligere er det å kunne være med på slike prosjekter, sier forretningsutviker Hans-Petter Hansen i en pressemelding fra D-Link Norden.

Kilde:
D-Link.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse