Acer 17 tommers billig-laptop

Annonse


Batteri-revolusjon til våren

Acer 17 tommers billig-laptopBatteriet er en helt ny litium-ion-variant som utvikles av selskapet Matsushita Battery i Japan. Matsushita er selskapet bak varemerket Panasonic. Med seg på laget har de Intel, som både er med i uviklingen av batteriet og supplerer med mer strømsnille prosessorer.

Lavere sluttpunkt

De nye prosessorene ble for øvrig presentert i dag, og kommer i løpet av annet kvartal 2006. De bruker en tidel av strømmen i forhold til dagens bærbare prosessorer.

Det nye batteriet kan lagre 30 prosent mer strøm enn de batteriene som brukes i dagens bærbare ustyr. Nøkkelen er et langt lavere sluttpunkt for utladingen. De varer med andre ord lengre når under halvparten av kapasiteten er passert. Med dagens batterier går det langt raskere nedover med ytelsen når utladingen nærmere seg.

Åtte timers bruk

Matsushita sier at det nye systemet vil gi en effektiv brukstid for en bærbar PC på åtte timer – altså en hel arbeidsdag. Til sammenligning varer en gjennomsnittlig, bærbar PC i dag maksimalt 6 timer på full opplading – avhengig av bruken. Reelt sett kan man ved normal bruk ikke forvente stort mer enn fire timer.

Annonse


Det nye batteriet vil trolig møte konkurranse fra brenselceller, en ny og lovende batteriteknologi som blant annet utvikles av Matsushitas rival Toshiba.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse