ill: Per Ervland

Annonse


Vil ha åpen kopisikring

ill: Per ErvlandNå vil Sun utvikle et DRM-system basdert på åpen kode, slik at alle kan benytte det. Systemet kalles «DRM Everywhere Available» – for enkelthets skyld forkortet til Dream.

– Lisens unødvendig

Sun mener at deres løsning vil overkjøre alle eksisterende patenter, slik at det ikke lenger blir nødvendig for innholdsleverandører å betale lisens til DRM-rettighetshavere som InterTrust, ContentGuard og MPEG LA.

– Når barnet ditt vokser opp, vil det slippe å betale en eneste dollar for å se en film hjemme, sier Sun-sjefen Jonathan Schwarz til News.com.

Ønsketenkning?

Det er kanskje en sannhet med modifikasjoner. Filmselskapet skal vel ha sitt også i fram tida – på en eller annen måte. Men den lille delen av betalingen som gjelder DRM-lisens kan komme til å forsvinne.

Annonse


Samtidig kan vi – dersom Sun får det som de vil – få oppleve at musikkk kjøpt på iTunes Music Store kan spilles på Windows Media Player. Og at musikk kjøpt på MSN Music kan spilles i iTunes.

Noen vil kanskje si at dette er ren ønsketenkning, slik ståa er i dag. Men det nylige vennskapet mellom Sun og Microsoft (noen synes «våpenhvile» er et mer dekkende ord…) gir muligheter for at Bill Gates kan gå med på en nøytral standard.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse