Annonse


– Digitale gangstere en myte

Slike nettverk finnes utvilsomt i Russland og deler av Asia. Men i USA og Vest-Europa er det snakk om småfisker som driver i det små, gjerne uten profittmotiv.

– Tony Soprano ikke interessert

Den amerikanske platebransjeorganisasjonen RIAA (Recording Industry Association Of America) malte fanden på veggen denne uka med en pressemelding om forbindelsen mellom mafiaen og piratvirksomheten.

Verken FBI, politiet i USAs største by New York eller føderale myndigheter kan underskrive på dette. De mener at det ikke finnes Tony Sopranoer eller Michael Corleoner som driver med salg av piratkopiert musikk.

Glade amatører

Tvert i mot er det glade amatører som sprer musikken, stort sett uten å tjene noe på det. Selv om det finnes eksempler på mindre, kriminelle bander som er involvert, er motivet like ofte å «misjonere» sin egen musikksmak overfor andre.

Annonse


Det hører med til bildet at mens flere privatpersoner dømt for framstiling, oppbevaring og distribusjon av piratvare, er ingen pirater så langt dømt etter den langt strengere loven om organisert kriminalitet.

Kilde:
Wired

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse